Workshops omgeving Zutphen of Baarn

De levensverhalen van mensen zijn de rode draad. Elk verhaal is anders. De overeenkomst is de kracht die de verhalen in zich dragen. Wat is het mooi om op heel verschillende manieren verbinding te maken met die kracht. Hieronder lees je het aanbod van de afgelopen jaren. Vanaf 2020 worden deze workshops of delen daarvan alleen op verzoek gegeven op locatie. Je kunt mij daarvoor uitnodigen.
Kernwoorden zijn:

 • LEVENSBRON
 • BEWUSTWORDING
 • INSPIRATIE
 • AANDACHT
 • SPIRITUALITEIT

 • LEVENSKRACHT
 • HELING en HEELHEID
 • CREËREN
 • ONTDEKKEN
 • RELATIE
 • FANTASIE
 • VERNIEUWING
 • AVONTUUR
 • STILTE
 • GENIETEN
HELEND SCHRIJVEN

Ga je weg
zoals alleen jij dat kan251 3 langwerpig3rnaamk

HELEND SCHRIJVEN
Deze workshop is bestemd voor mensen die wat willen opruimen en loslaten, maar ook tijd willen nemen voor dieper contact met zichzelf. Al schrijvend maak je tijd om stil te staan bij je diepere verlangens en dromen. Maar ook om het verleden te reinigen en te huldigen. In de praktijk betekent dit aan jezelf werken op een liefdevolle manier. Door (stille) tijd te nemen en aandachtig te leven, gaat je levensenergie krachtiger stromen. De opdrachten soms begeleidt met harpmuziek dragen bij aan een gezonde levensenergie. Speelsheid en humor geven lichtheid aan je diepgang.

Het doel
is om de eigen kracht en kern te (her)ontdekken en innerlijk te groeien. Schrijfopdrachten ondersteunen dit proces van schoonmaken en het openen van je eigen unieke bron. Niet alles wat je schrijft kan gedeeld worden met anderen. Vertrouwen is het kernwoord in het groepsproces. Opdrachten zijn grotendeels gelijk, het persoonlijk proces niet. Waarom? Omdat jij JIJ bent.

Groepsgrootte
van 4 tot maximaal 6 personen
Data 16-18 maart 2018
Programma vrijdag 14.00 - 18.00 uur; kennismaking,
zaterdag 10.00 - 18.00 uur vervolgprogramma inclusief lunch
zondag 10.00 -15.00 uur inclusief lunch
Locatie omgeving Arnhem of Baarn; afhankelijk van de deelnemers
Kosten:  275 euro incl. consumpties, paper en 2x vegetarisch lunch

Zomer 2018 wordt  deze workshop in Frankrijk gegeven.

AUTOBIOGRAFISCH SCHRIJVEN

schrijven1Schrijven is gaan met je pen op papier
Schrijven is reizen van toen naar hier

Ieder mens koestert dierbare herinneringen. Ook herinneringen die gevoelig liggen maken deel uit maken van levensverhalen. Hoe haal je herinneringen van vroeger naar boven? Het mooie van autobiografisch schrijven is dat het meer is dan terugblikken en ordenen. Het is vooral met de pen het eigen leven bij de hand nemen.

Deze workshop helpt je jouw gedachten te ordenen en ervaringen aan het papier toe te vertrouwen. Elke week zijn er opdrachten die vergeten woorden naar boven halen. Je leert spelen met taal en past dat via alle zintuigen toe op het eigen verhaal. Er wordt een schrijfopdracht meegegeven voor weken tussen de bijeenkomsten.

Het doel is al schrijvend een creatieve ontwikkelingsreis te maken. Dat gebeurt namelijk. Wie het eigen levensverhaal op het spoor komt, werkt aan bewustwording en heling. Een prachtig proces!

Werkwijze: Elke les is er een andere speelse opdracht die fantasie prikkelt en herinneringen boven haalt. Daarnaast wordt er geoefend met diverse schrijfstijlen om het ontdekken van een eigen stijl.

Groepsgrootte: 4 - 6 personen

Data: najaar 2018 in omgeving Arnhem en/of Baarn.

Zomer 2018 wordt  deze workshop in Frankrijk gegeven

 

SCHRIJVEN MET COLEGA'S, VRIENDEN OF FAMILIE

SCHRIJF JE BLIJ Heb je een feestje met vrienden of familie, wil je bedrijf iets organiseren, doe het dan eens anders: SCHRIJF JE BLIJ. Voor jou en je collega’s, vrienden of familie maak ik een ontspannen persoonlijke workshop van 2,5 uur op maat.
Je leert collega’s op een andere manier kennen. Je kunt samen een verhaal schrijven, of iets schrijven voor een speciale gelegenheid als een jubileum. Of je geeft het vrijgezellenfeest een blijvende herinnering. Maar ook als familie is het verrijkend om bij een kroonjaar samen te gaan schrijven.
Wil je iets creatiefs en speels of juist autobiografisch, jullie bepalen waar het accent op komt te liggen of wat het thema wordt. Dan kom ik met mijn koffer vol uitdagende opdrachten die passen bij het speciale moment.

Kosten:  € 40,-  pp inclusief consumptie en gezond lekkers en boekje met .

Groepen en bedrijven: op eigen locatie en is prijs op aanvraag.

Locatie: Omgeving Arnhem/Nijmegen of Baarn.

THE ARTIST WAY

regenboog 3Januari 2018 gaat een serie van 6 schrijfzaterdagen van start. Elk met een eigen thema. Het is een complete cursus persoonlijke ontwikkeling in een kleine groep. Al kun je ook per keer deelnemen. Ik maak daarbij voor een groot deel gebruik van het boek The Artist’ way van Julia Cameron. Zij wil de creativiteit van mensen naar de oppervlakte halen. Zij daagt je uit om terug te vinden wat weg lijkt. Mij inspireerde ze jaren geleden om mijn hart te openen voor schrijven en muziek. Een investering die dagelijks plezier en levensvreugde geeft. Het brengt je dichterbij jouw unieke innerlijke creativiteit en kracht.

Waarom zou je jezelf deze cursus cadeau doen?
Omdat ieder mens het verdient om ten volle van het leven te genieten. Toch lukt dat niet altijd door opgelopen ervaringen of doodgelopen zoektochten. Deze cursus geeft je de mogelijkheid om nieuwe zoektochten te ondernemen. Zo leer je doodlopende wegen openbreken en je ontdek je eigen creatieve bron. Wat is er waardevoller om daar verbinding mee te maken.

Voor wie zijn de schrijfzaterdagen bedoeld?
Voor vrouwen en mannen die:
1. op zoek zijn naar een beter contact met zichzelf
2. verlangen naar verbinding en verdieping
3. willen leven vanuit hun diepste bron
4. een ontwikkeling willen doormaken

Wat bied ik je aan per zaterdag?
1. Verlies en Veerkracht
Je gaat de confrontatie aan met verlies. Dat kan een lief mens zijn, je werk en inkomen, je gezondheid of illusies en verwachtingen die niet uit kwamen. Met rituelen en woorden staan we stil bij persoonlijk verlies en boren we bronnen van kracht aan. Wat kan je verlies verlichten en je kracht versterken?

2. Verwondering en Belofte
Wat wil in jou geboren worden deze maand?
Welke zintuigen helpen je daarbij en welke kun je versterken?
Met schrijf- en meditatie oefeningen maak je contact met je diepere dromen en verlangens. Het groepsproces is daarbij ondersteunend.

3. Veiligheid en Heelheid
Wat leeft in jou aan creativiteit en hoe ontwikkel je dat? Veiligheid is de basis om de kunstenaar in jezelf te laten groeien. Het begrip kunstenaar is heel breed. Het schrijven staat ten dienste van creativiteit in brede zin. Waar je kunstenaarschap ligt, ontdek je al gaandeweg. Je gaat er in ieder geval van stralen.

4. Kansen en Krachten
Schrijven is je laten meevoeren op de stroom van bewustzijn. Kansen ontstaan met het meebewegen van veranderingen. Kansen pakken heeft te maken met verlangens en wensen. Zij brengen je bij je diepere kern. We doen oefeningen zodat je kansen ziet en pakt gesteund door je eigen kracht. Speels en uitdagend ontmoet je de kunstenaar in jezelf.

5. Enthousiasme en Vertrouwen
Het mysterie van vreugde vormt het hart van het levensspel. Schrijven is één manier van creatief spel. Welke creativiteit huist nog meer in jou? Regelmatig schrijven is niet alleen leuk, het leert je veel over jezelf. Wat blokkeert je en wat durf je in vertrouwen los te laten? Kom in de flow van voluit leven.

6. Je ware gezicht
Een gezonde geest in een gezond lichaam, wie wil dat niet? Wat heb je daarvoor nodig als spirituele voeding? Met zachtheid en aandacht gaan we schrijvend en tekenend ons lichaam ontgiften en schoonmaken. De tijd voor Pasen is vanouds een tijd van vasten en ontgiften. Wat wil je achterlaten en afzweren zodat jouw ware gezicht gaat stralen?

Data 13 en 27 januari, 10 en 24 februari, 10 en 24 maart van 10.00-16.00 uur
Kosten € 100,- per keer; incl. consumpties en uitgebreide vegetarische lunch
Locatie Westervoort
Opgave verplicht

 

tuinkamer

Meer informatie en reservering via de contactpagina