Workshops Nederland

Alleen in de tijd
hebt je voor even adem
ruimte voor leven

Erica

De levensverhalen van mensen zijn de rode draad. Elk verhaal is anders. De overeenkomst is de kracht die de verhalen in zich dragen. Wat is het mooi om op heel verschillende manieren verbinding te maken met die kracht.
Hieronder lees je het aanbod van de afgelopen jaren. Vanaf 2020 worden deze workshops of delen daarvan alleen op verzoek gegeven op locatie. Je kunt mij daarvoor uitnodigen.


Kernwoorden zijn:

 • LEVENSBRON
 • BEWUSTWORDING
 • INSPIRATIE
 • AANDACHT
 • SPIRITUALITEIT

 • LEVENSKRACHT
 • HELING en HEELHEID
 • CREËREN
 • ONTDEKKEN
 • RELATIE
 • FANTASIE
 • VERNIEUWING
 • AVONTUUR
 • STILTE
 • GENIETEN
HELEND SCHRIJVEN

Ga je weg
zoals alleen jij dat kan251 3 langwerpig3rnaamk

HELEND SCHRIJVEN op locatie.

Zeer geschikt voor scholen en instellingen waar men de kracht van mensen wil ondersteunen. Er wordt een programma op maat gemaakt voor de specifieke doelgroep.

Helend schrijven is bestemd voor wie wat wil opruimen en loslaten, maar ook tijd willen nemen voor dieper contact met zichzelf. Al schrijvend sta je stil bij diepere verlangens en dromen. Het verleden krijgt een andere kleur als je op een liefdevolle manier naar jezelf kijkt. De speelse opdrachten dragen bij aan een gezonde levensenergie en geven lichtheid aan persoonlijke diepgang.

Het doel
is om de eigen kracht en kern te (her)ontdekken. Niet alles wat iemand schrijft wordt gedeeld met anderen. Vertrouwen is het kernwoord in het groepsproces. Opdrachten zijn grotendeels gelijk, het persoonlijk proces niet, omdat ieder mens UNIEK is.

Groepsgrootte
6- 12 deelnemers
Data in overleg
Programma 5 dagdelen
Locatie door u aangeboden
Kosten:  workshop 150 euro per persoon

AUTOBIOGRAFISCH SCHRIJVEN

schrijven1

Schrijven is gaan met je pen op papier
Schrijven is reizen van toen naar hier

Ieder mens koestert dierbare herinneringen. Ook herinneringen die gevoelig liggen maken deel uit van levensverhalen. Hoe haal je herinneringen van vroeger naar boven? Het mooie van autobiografisch schrijven is dat het meer is dan terugblikken en ordenen. Het is vooral met pen het eigen leven bij de hand nemen.

Autobiografisch schrijven helpt gedachten ordenen en ervaringen aan het papier toe vertrouwen. Creatieve opdrachten halen vergeten woorden naar boven. Spelen met taal is een ervaring van alle zintuigen toe op het eigen verhaal. Schrijfopdracht houden het proces levend.

Het doel is al schrijvend een creatieve ontwikkelingsreis te maken. Wie het eigen levensverhaal op het spoor komt, werkt aan bewustwording en inzicht.

Werkwijze: Elke les is er een andere speelse opdracht die fantasie prikkelt en herinneringen boven haalt. Eerst wordt er geoefend met diverse schrijfstijlen om het ontdekken van de eigen stijl.

Groepsgrootte 6- 12 deelnemers
Data in overleg
Programma 5 dagdelen
Locatie door u aangeboden
Kosten: workshop 150 euro per persoon

SCHRIJVEN MET COLEGA'S, VRIENDEN OF FAMILIE

SCHRIJVEN MET COLLEGA’S, FAMILIE OF VRIENDEN

Heb je een feestje met vrienden of familie, wil je voor bedrijf of school iets organiseren doe het dan eens anders! Voor jou en je collega’s, vrienden of familie maak ik een ontspannen persoonlijke workshop van 2,5 uur op maat.
Je leert elkaar op een andere manier kennen. Je kunt samen verhalen of gedichten schrijven.
Je kunt iets schrijven voor een speciale gelegenheid b.v. een jubileum.
Je geeft het vrijgezellenfeest een blijvende herinnering. Voor familie is het verrijkend om bij een kroonjaar samen schrijven.

Wil je iets creatiefs en speels of juist autobiografisch, in overleg bepalen we samen waar het accent op komt te liggen of wat het thema wordt. Dan kom ik met mijn koffer vol uitdagende opdrachten die passen bij dit speciale moment.

Groepsgrootte vanaf 6 deelnemers
Data in overleg
Programma 1 dagdeel
Locatie door u aangeboden
Kosten: € 30,- per persoon

tuinkamer

Meer informatie en reservering via de contactpagina