Verhuur Frankrijk

 LA GOUTTE

De 8 persoons-gîte van 180 m2 (2016) is compleet ingericht en van alle gemakken voorzien. Door de mogelijkheid om 2 kamers bij te huren in het hoofdhuis is het zeer geschikt voor familie- en vriendenvakanties tot maximaal 13 volwassenen. Er is een kinderbed/stoel aanwezig. Er is voldoende ruimte voor privacy.

De gîte en kamers kunnen samen gehuurd worden voor het geven van workshops. Catering kan deels of geheel verzorgd worden. In het hoofdhuis is op de eerste verdieping een groot atelier/werkruimte.

De naam La Goutte vertelt iets over de locatie en onze manier van koken voor gasten. Tegenover het huis staat een atelier de distilation In het najaar worden daar de mirabellen gestookt tot eau de vie. In de omgeving kun je wijn, likeuren en zelfs bier proeven op locatie. Wij bieden voor gasten en deelnemers van workshops table’de hôte aan. Wij koken met liefde en veel plezier biologisch en vegetarisch (soms visgerechten), zoveel mogelijk met lokale producten.

Weet u welkom en graag denken wij met u mee over mogelijkheden.

Gîte nr. 30

Gîte nr. 30
De zeer ruime 6-8 persoons gîte (2015) is volledig en praktisch ingericht. De gîte ligt aan de rand van een klein agrarisch dorp met uitzicht op de heuvels.
Gîte LA GOUTTE : 30, Rue du Paquis, 88410 REGNÉVELLE

Aan de voorzijde van het huis ligt een gezellig terras met vrij uitzicht en eigen parkeerplaats. Aan de achterzijde bevindt zich een zeer ruime zonnige binnenplaats deels overkapt. Je kijkt uit op de boomgaard en tuin met trampoline en groot opblaasbad.

De begane grond heeft een zeer ruime living van 60 m2 voorzien van houtkachel en keuken met kookeiland. Verder is er een ruime hal met toilet, trap naar de de bovenverdieping en toegang tot het terras en tuin van 1.000 m2.
Op de 1e verdieping bevinden zich drie ruime slaapkamers. Er is een ruime badkamer met douche en wastafel. Daarnaast is er een tweede toilet en een aparte ruimte voor de wasmachine.

Indeling slaapkamers:
Bleuet: 1 x 2-persoonsbed + 1 x 1-persoonsbed;
Paille: 1 x 2-persoonsbed
Lavande : 3 x 1-persoonsbed

Er is een kinderbed/stoel aanwezig. Er is voldoende ruimte voor elkaars privacy.

Prijs: Vanaf € 459,- per week bij 2 personen (laagseizoen) tot €799,- bij 8 personen (hoogseizoen en schoolvakanties).
Aankomst: zaterdag na 16:00 uur. Vertrek: zaterdag 10:00 uur

Door de mogelijkheid om 2 kamers bij te huren in het hoofdhuis is het zeer geschikt voor familie- en vriendenvakanties tot maximaal 13 personen.  De gîte en kamers kunnen samen gehuurd worden voor het geven van workshops.
Catering kan deels of geheel ingekocht worden. In het hoofdhuis is op de eerste verdieping een groot atelier. Weet u welkom en graag denken wij met u mee over mogelijkheden.

Chambre d’hôte LA GOUTTE (voormalig café) : 28, Rue du Paquis, 88410 REGNÉVELLE
Aan de voorkant van het hoofdhuis zijn twee ruime kamers met uitzicht.
Cheminee: 20 m2; 3 x 1-persoonsbed.
Armoire: 16 m2; 1 x 2-persoonsbed

De gîte en kamers kunnen samen gehuurd worden voor het geven van workshops. Catering kan deels of geheel verzorgd worden. In het hoofdhuis is op de eerste verdieping is een groot atelier.

 Prijs: €40,- p.p. per nacht  inclusief ontbijt, 2e nacht €35,- p.p.

WAT IS ER TE DOEN
Wandelen 
Overdag loopt u vanuit huis over de heuvels en door de bossen. ’s Avonds kunt u genieten van de sterrenhemel en de ondergaande zon of opkomende maan.

Fietsen 
Wie van klimmen houdt, kan zijn hart ophalen. Er zijn zoveel fietstochten uitgezet dat 1 vakantie niet genoeg is. Wie wel van fietsten houdt, maar liever op vlak terrein fietst kan langs het Canal des Vosges (voie verte) rijden met prachtige afwisselende uitzichten. Terug kan zelfs deels met de trein.

Zwemmen 
In de directe omgeving zijn verschillende zwemmogelijkheden; zwemvijvers en verwarmde zwembaden. Sommige met gratis toegang en toezicht, andere zoals het Olympisch 50 meterbad vragen entree.

Concerten 
Vanaf mei t/m september worden er in de omgeving veel concerten georganiseerd; vaak gratis. In Bourbonne-les-Bains en Vittel zijn wekelijks gratis concerten of theater.

Brocantes en markten 
Ieder weekend zijn er brocantes. Elk dorp heeft zijn jaarlijkse brocante, grotere dorpen zelfs meerdere keren per jaar. Nog steeds een plek voor koopjes. Daarnaast hebben veel dorpen hun eigen weekmarkt met verse -en regionale producten.

Musea 
Er zijn veel kleine streekmusea elk met een eigen onderwerp en geschiedenis. Informatie hierover vindt u in de gîte.

Labyrinten en bloten voetenpad 
In La Chapelle aux Bois kun je diverse labyrinten lopen en er is een spectaculair blotenvoetenpad voor jong en oud.

Huifkartocht 
2 dagen rijden en een nacht in een huifkar slapen; het kan allemaal. Regelmatig zal je de huifkarren tegenkomen in het bos of in de omgeving.

CULINAIR EN WIJN

De naam La Goutte vertelt iets over de locatie en onze manier van koken voor gasten. Tegenover het huis staat een “atelier de distillation”. In het najaar worden daar de mirabellen gestookt tot eau de vie. In de omgeving kun je wijn, likeuren en zelfs bier proeven op locatie. Wij bieden voor gasten en deelnemers van workshops table d’hôte aan. Wij koken met liefde en veel plezier biologisch en vegetarisch (soms visgerechten), zoveel mogelijk met lokale producten.

Regnévelle ligt in het zuidwesten van de Vogezen op ca. 6 uur rijden van Utrecht midden in een gebied van kuuroorden. De omgeving kenmerkt zich door liefelijke dorpen in een heuvelachtig landschap met weiden, bossen en vergezichten. De streek nodigt uit tot wandelen en fietsen. Op een uurtje rijden liggen de toppen van de Vogezen tot 1400  met de honderd jaar oude ‘Route des Crêtes’ die alle hoogten van het massief van de Vogezen met elkaar verbindt. Rond wintersportplaatsen als La Bresse en Gerardmer geeft de stoeltjeslift een prachtig uitzicht.
De bakker, de slager en de kruidenier bevinden zich op 4 km afstand in Monthureux. In verschillende dorpen in de omgeving is nog een weekmarkt. Het echte shoppen doe je in de grotere steden.

Dorpswandelingen 
Bijna dagelijks worden er in een straal van 4 tot 40 km ’s middags om 14.30 uur dorpswandelingen georganiseerd door Les Trois Provences. De ene keer bekijk je een kerk en wasplaats, dan een oude oliemolen of een middeleeuwse toren, de volgende keer maak je een tocht met een trekkerkar of een boswandeling. Steeds weer ontdek je de liefde van dorpsbewoners voor hun leefomgeving. De voertaal is altijd Frans en na afloop hef je vaak samen het glas.

 

Chambre d’hôte nr. 28

Chambre d’hôte nr. 28
Aan de voorkant van het hoofdhuis zijn twee ruime kamers met uitzicht.
Cheminee 20 m2  2 (3) x 1persoonsbed.
Armoire 16 m2     1 x 2persoonsbed.

Prijs Overnachting €40,- p.p. per nacht incl. ontbijt
Aankomst na 16:00 uur. Vertrek rond 10:00 uur

Zelf workshops geven
De gîte en kamers kunnen samen gehuurd worden voor het geven van workshops. Catering kan deels of geheel verzorgd worden. In het hoofdhuis is op de eerste verdieping is een groot atelier.

 

 

Voor persoonlijk contact via de contactpagina

Meer informatie en beschikbaarheid via de verhuursite