Over mij


IMG_2462a
We spelen het levensspel op het veld van de aarde.
Hoe meer we zelf aan de orde van de kosmos voelen
Hoe beter we weten dat het niet echt
Om succes of mislukken gaat
maar om groeien, ervaren en loslaten

Ik ben geboren en opgegroeid in Arnhem. Gert en ik hebben in verschillende plaatsen door heel Nederland gewoond en gewerkt. Van 2001 – 2015 woonden wij met plezier in Makkinga. Sinds 2019 wonen we afwisselend in Regnévelle in de VOGEZEN en in het mooie Zutphen. Ik ben de gelukkige moeder van een dochter en een zoon en oma van zes kleinkinderen.

Werk
In de 80-er jaren werk ik als zelfstandig peuterleidster. Door de diagnose diabetes (toen reden om aan te nemen dat dit het werk zou beïnvloeden) neem ik ontslag en sta voor de uitdaging van welke twee hobby’s ik mijn beroep ga maken?
Aanvankelijk kies ik voor de modevakschool. Per slot van rekening was mijn grootvader kleermaker en ook mijn moeder verstond dit vak. Na de zoveelste creatie besluit ik dat kleding maken een vrijetijdsbesteding mag blijven en dat een studie theologie de basis wordt voor mijn werk. Uiteindelijk fascineert de schoonheid van de innerlijke mens mij meer dan de schoonheid van haar of zijn uiterlijk.

Tot 2001 werk ik als docent maatschappijleer en godsdienst. Daarnaast werk ik als groepstrainer en freelance schrijver en voorganger. Vanaf 2001 tot 2016 ben ik als parttime pastor verbonden aan de Streekgemeente Frieslands End. In 2016 en 2017 werkte ik voor de Protestante gemeente De Wilp/Siegerswoude en Zevenhuizen. Daarnaast werk ik met veel plezier als schrijfcoach en schrijfster. Sinds 2018 geef ik workshop-vakanties in ons Franse huis en schrijf er 2 boeken. 

Opleiding
Studie Nederlands en theologie, cursussen voor counseling, pastoraat & psychiatrie, rationele rehabilitatie en familie- en organisatieopstellingen, mindfulness, stilte retraite, autobiografisch schrijven, Tzolkin en Teken je gesprek. Met plezier verdiep ik me diverse vormen van creatieve coaching.
In 2010 kiest Nederlands grootste vrouwenorganisatie BVNP Vrouwen van Nu mij tot Vrouw van het jaar. De afgelopen jaren volg ik schilder- en muzieklessen en oefen mij in stembevrijding. Zo krijgt mijn leven nieuwe kleur en klank. Mijn schatkist wordt uitgebreid met therapeutische muziekinstrumenten; hun trillingen resoneren diep in mij en de ander. 

Praktijk
Sinds 2004 heb ik een eigen praktijk als counselor en trainer/coach. In 2015 is dat een plek voor schrijven en levenskracht geworden. Mijn liefde voor taal en verhalen laat zich vaak prachtig combineren met oude en nieuwe rituelen. 
Naast individuele retraites geef ik workshops. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat ik krijg van onze gasten. We delen kracht en kwetsbaarheid.

Tijdens de workshops worden nieuwe bronnen van energie aangeboord om uitdagingen aan te kunnen en wensen in vervulling te laten gaan. Wie het leven in een positief daglicht leert zien, vergroot het geluk.

De onderwerpen van de workshops zijn divers en elk jaar anders. Altijd wordt verdieping verbonden met creativiteit en een lach.

Mijn dochter Annemarie haalde hetzelfde diploma als haar overgrootvader en is net als haar moeder daarna een andere weg ingeslagen. Zij heeft in Baarn een onderwijs en coachingspraktijk www.annemarielaseur.nl;  mijn schoondochter Petra heeft in Baarn een praktijk voor creatieve therapie; www.beeldendepraktijk.nl. Super om samen onze interesses te verdiepen.

De afgelopen jaren gaf ik de volgende een-of meerdaagse workshops:

 • Creatief schrijven; autobiografisch schrijven en helend schrijven
 • Leven met lef
 • Mee op reis; 5 thema’s om te schilderen
 • Retraite en stiltewandeling
 • Rituelen rond rouwen
 • Intuïtief harpspel en begeleiding bij het labyrint lopen
 • De kracht van aarde, water, lucht en vuur
 • De cirkel van dankbaarheid met de Maya zonnen.
 • De rode draad; opmerkelijke Bijbelse vrouwen 
 • Mindfulness
 • Vrouwen met power; Maria van Magdala, Etty Hillesum, Hildegard van Bingen