Workshops Frankrijk

De golven in het landschap
het ruisen van de bladeren
 de zuivere lucht in de Vogezen
versterken de energie van activiteiten

HPIM1473

Leven vanuit oervertrouwen is mijn motto. Ga mee waar de wind je brengt. Met veel plezier maak ik je deelgenoot van mijn aanbod in Regnévelle, een klein Frans dorp met glooiende heuvels dat uitnodigt tot wandelen, relaxen en creativiteit. Je slaapt in een van de kamers in de gîte/atelier of in het voormalige café, nu het hoofdhuis, op de oude hooizolder. Meer dan 15 jaar geleden kochten we een smeerboel. Na 7 jaren klussen waren we klaar om gasten te ontvangen. In de grote tuin met boomgaard is nu een labyrint gemaaid. Regelmatig leggen we een cirkel van dankbaarheid met de 20 Mayazonnen die ik schilderde. Workshops worden zoveel mogelijk buiten gegeven op het ommuurde terras. Kleine groepen betekenen persoonlijke aandacht.

Kernwoorden zijn:

 • LEVENSBRON
 • BEWUSTWORDING
 • INSPIRATIE
 • AANDACHT
 • SPIRITUALITEIT

 • LEVENSKRACHT
 • HELEN
 • CREËREN
 • ONTDEKKEN
 • RELATIE
 • FANTASIE
 • VERNIEUWING
 • AVONTUUR
 • STILTE
 • GENIETEN
11-17 juni 2023 Schrijf – en schilderweek

Ik hou van Icarus die wist dat de was zou smelten en toch naar de zon toe vloog.
ik hou van het meisje dat wel zag hoe blauw de baard van Blauwbaard was- dat
was juist de reden. Ik houd van Doornroosje die alleen maar deed alsof ze sliep.

 Tjitske Jansen

Schilderen verdiept woorden en schrijftaal krijgt kleur. Een verrassend proces dat ruimte en ontspanning geeft. Beide kijken, terwijl je in het nu werkt, zowel terug als vooruit. Met je pen en kwast neem je het eigen leven bij de hand. Ieder van ons koestert dierbare herinneringen en heeft diepe verlangens die geleefd willen worden. Opdrachten, waarin symboliek van alle tijden gebruikt wordt, halen vergeten woorden en beelden naar boven.  Ze geven betekenis aan dromen en verlangens. Taal, verf en krijt openen jouw zintuigen en ziel. Zo maak je een creatieve ont-wikkel-reis en ontdek je waar je kracht en je hart liggen. Een prachtig voorbeeld van de weg naar binnen en naar buiten ligt in het gras. Ons labyrint is een fysiek symbool, net als de klanken van harp, djembé en monochord om je levensenergie krachtiger te laten stromen. Er blijft voldoende ruimte over voor wandelen, de omgeving verkennen en om te relaxen tussen de fruitbomen in de hangmat of stoel.

18-24 juni 2023 Klank en Kleur; de spelende mens

Ik voel me ozo heppie
zo heppie deze dag.
en als je vraagt: wat heppie
als ik eens vragen mag,
dan zeg ik: hoe wat heppie,
wat heppik aan die vraag,
heppie nooit dat heppieje
dat ik hep vandaag?

 Joke van Leeuwen

Spelen is helen heb ik ervaren; werkelijke vernieuwing komt spelend tot stand. Het maakt vrij en laat creativiteit stromen. Dat gun ik iedereen. Deze week geeft jouw unieke bestaan meer klank en kleur. Ik heb een schatkist in huis om dat proces te begeleiden. Elke dag heeft een eigen kleur en klank. ’s Morgens gaan we dit spelend vorm geven. Dat kan via mixed media, eigen teksten, klank maken met onze stem of trom, djembé.  Na de lunch is er tijd voor wandelen, lezen, luieren in de tuin, muziek maken of erop uitgaan. Twee keer is er een avondprogramma om te ontdekken en te delen. Plezier verdient het serieus genomen te worden en schept net als kunst nieuwe werelden. Alles begint bij verbeelding en verwondering. Om mee te doen is geen kunstzinnige of muzikale achtergrond vereist, wel het verlangen om je levenslust en je energie te vergroten.

20-26 augustus 2023 The Artist’s way in Woord en Beeld

De taal van de kunstenaar

Geworteld in kracht
gemaakt voor fier dragen van
open kwetsbaarheid

Erica

Een week vol creatieve voorstellen rond schrijven en schilderen. Elke ochtend heeft een eigen thema die je ontwikkeling een boost geven. Ik maak daarbij veel  gebruik van het boek The Artist’s way van Julia Cameron en heb daarbij schilder, collage- of tekenopdrachten ontwikkeld. De combinatie van woord en beeld halen de creativiteit van mensen naar de oppervlakte. Ze dagen je uit om terug te vinden wat weg lijkt. The Artist’s way inspireerde me jaren geleden mijn hart te openen voor schrijven, schilderen en muziek. Een investering die nog dagelijks plezier en levensvreugde geeft. Het bracht me dichterbij mijn innerlijke creativiteit en kracht.

In deze week komt je creativiteit in een stroomversnelling en herontdek je jouw eigen taal.

3-9 september 2023 Retraite in de Vogezen       

Het modderigste water wordt helder
als het stil wordt.
En uit dat stil zijn
verrijst het leven.

Tao Te Ching

Wil je een stukje van jezelf meer aandacht geven? Wil je door rust en via creatieve opdrachten in contact komen met je diepere kern? Dan is deze week echt geschikt voor jou. In een veilige en warme omgeving staat de aandacht voor jezelf staat centraal. Het maakt je krachtiger en is voeding voor een gezonde levensbalans. Per dag komt een thema aan de orde dat aansluit bij jouw leven en de omgeving waarin je leeft. Bij interesse hebben een video gesprek om kennis te maken.  Dagelijks is er een privégesprek waarin ik je handreikingen aanbied voor persoonlijke opdrachten. Elke dag is er stille tijd. Want ja, zonder verstilling hoor je immers de stem van je hart niet open gaan; kom je niet dicht genoeg bij jezelf en jouw vrijheid. Het leven is zo vol en complex, we gooien steeds meer stenen in de vijver en wanneer zie je jezelf dan nog? Pas als het water stil is geworden. En dan zie je echt wat moois, dat beloof ik je.
Gezien het persoonlijke proces is het max. aantal deelnemers 4.

Prijzen en praktische info

BEN IK?  Een mens in beweging die geniet van het leren van wijze mensen, leraren én cursisten. Mijn rode levensdraad is de passie voor levenskracht en bewustzijnsontwikkeling in mensen. Dat geeft zoveel Verbinding, Verbondenheid en Verwondering. En ik kan er nog wel wat woorden bij bedenken die met een V beginnen. Jij beslist ook.

INSPIRATIE haal ik uit oude spirituele stromingen waar respect voor de aarde en het werken aan humaniteit en heelheid de grondtoon vormen.

HOBBY’S zijn lezen, lummelen, wandelen, schrijven, schilderen, harp spelen en koken samen met mijn partner Gert. Na decennia begon ik deze winter weer met weven en haken.

WERKWIJZE is naast inhoudelijk, creatief, speels en intuïtief. Wij gunnen onze gasten een week van opladen en ontladen. Gepassioneerd werk ik aan kracht creëren en poorten openen. Hoe mooi is het als je contact  maakt met je diepste kern. Dat geeft over en weer vreugde en vrij voelen. Het is fijn om mee te bewegen met elkaar en te zien waar de rivier van creativiteit en liefde ons brengt.

ONS HUIS met grote tuin en boomgaard met zitjes verwelkomen je. De directe omgeving met heuvels en bossen nodigen je uit in beweging te komen.

Aantal deelnemers  4 - 8 personen, ieder heeft een ruime 1 of 2 pp kamer, gedeelde badkamer, 2 aparte toiletten. In overleg is een partner welkom die geen programma volgt. Je deelt samen een kamer.

Prijzen
€ 400,- ; workshop 5 x 2x2 uur incl. materiaal,  diner op de dag van aankomst, 5x lunch. 3 extra activiteiten. Je zorgt dan zelf voor een slaapplek. extra activiteiten van de week Er is een camperplek en B&B ’s vlakbij.

€ 900,-; volpension; cursus 5 x 4 uur incl. materiaal, 3 extra activiteiten, alle (h)eerlijke vegetarische maaltijden, drankjes bij maaltijden en cursus, onbeperkt thee en koffie
€650,-. volpension, partner zonder programma op dezelfde kamer, welkom bij extra activiteiten.

Alles op een rij
– 7 nachten
– 7 x ontbijt, 5 x lunch en 7 x diner, alles vegetarisch.
– cursus inclusief materialen
– 3 extra middag/avond activiteiten die we in overleg vormgeven. Gert is gecertificeerd wandelgids en laat je graag rotsen, kloven en oude Keltische plekken zien
– er zijn 5 fietsen (niet elektrisch) om te gebruiken
– onbeperkt koffie en thee
– uitstekende opgemaakte bedden
– handdoeken, alleen voor binnen gebruik. Badhanddoek om in de Saône te zwemmen neem je zelf.
– grote tuin met diverse zitjes in zon en schaduw
– bos vlakbij
–WIFI aanwezig

Aankomst zondag 17.00 uur, vertrek zaterdag 11.00

Meer informatie en reservering via de contactpagina