Workshops Frankrijk 2021

De golven in het landschap, het ruisen van de bladeren en de zuivere lucht in de Vogezen versterken de energie van de activiteiten.

Leven vanuit oervertrouwen is mijn moto. Ga mee waar de wind je brengt. Met veel plezier maak ik je deelgenoot van mijn aanbod in Regnévelle, een klein Frans dorp met glooiende heuvels dat uitnodigt tot wandelen en relaxen. Je slaapt in een van de kamers in de gîte of in het voormalige café, nu het hoofdhuis, op de oude hooizolder. Tien jaar geleden kochten we deze smeerboel en na 7 jaren klussen waren we klaar om gasten te ontvangen. In de grote tuin met boomgaard is nu een labyrint gemaaid. Regelmatig leggen we een cirkel van dankbaarheid met de 20 Mayazonnen die ik schilderde. Workshops worden zoveel mogelijk buiten gegeven op het ommuurde terras. Kleine groepen betekenen persoonlijke aandacht. Het afgelopen jaar hield ik me intensief bezig met klank en kleur. Een verrijking die ik graag deel.

Nieuwe datum 30 augustus -5 september 2020              Vergezichten zien; schrijven & wandelen.
Het mooie van schrijven is dat het zowel terugblikken als ordenen is. Met je pen neem je het eigen leven bij de hand. Ieder mens koestert dierbare herinneringen en heeft verlangens die geleefd willen worden. Opdrachten halen vergeten woorden naar boven en geven betekenis aan dromen. Je leert spelen met taal en je zintuigen openen. Al schrijvend maak je een creatieve ontwikkelingsreis. Wandelend in oude bossen en land komt er ruimte in het eigen levensverhaal. Vijf ochtenden zijn er speelse opdrachten die het contact met jezelf verdiepen. ’s Middags gaat al wandelend met Gert je levensenergie krachtiger stromen en eindigt je tocht met een door jou geschreven gedicht. ’s Avonds is er geen programma.

3-9 mei 2020             De spelende mens; klank & kleur
Spelen is helen heb ik ervaren; werkelijke vernieuwing komt spelend tot stand. Het maakt vrij en laat creativiteit stromen. Dat gun ik iedereen. Deze week geeft jouw unieke bestaan meer klank en kleur. Ik heb een schatkist in huis om dat proces te begeleiden. Elke dag heeft een eigen kleur en klank. ’s Morgens gaan we dit spelend vorm geven. Dat kan via schilderen, schrijven, klank maken met onze stem of trom, djembé. Harp en monochord begeleiden de mantra’s en bewegingen. Na de lunch ben je vrij om te wandelen, lezen, luieren in de tuin, muziek maken of er op uit te gaan. Om de dag is er ’s avonds een programma. Er is veel te ontdekken en te delen. Plezier verdient het serieus genomen te worden en vervaardigt net als kunst nieuwe werelden. Alles begint bij verbeelding en verwondering. Om mee te doen is geen kunstzinnige of muzikale achtergrond vereist, wel het verlangen om je levenslust en je energie te vergroten.

7-13 juni 2020            De stem van je hart; verstilling & opengaan
Iedere mens is uniek. Daar blijf ik me over verbazen. Zoveel verscheidenheid en zoveel potenties die gezien mogen worden. Zelf zag ik makkelijker de kracht van de ander dan die van mijzelf. Mijn eigen stem werd stiller door al die gedachten die ik de ruimte gaf. Inmiddels weet ik dat ik mijn gedachten kan kiezen net zoals mijn kleding, het geeft ruimte voor de stem diep in mij die gehoord mag worden. Misschien herken je iets van mijn verhaal? En als je eenmaal je eigen stem tot leven gewekt hebt dan verandert je uitstraling.

Vanuit mijn passie voor de kracht van mensen ga ik je een week uitdagen en opdrachten geven om je stem nog mooier te laten klinken. Nee, ik geef geen zangles, maar ik gebruik mijn stem om mijn hart te laten zingen. Heb je nog steeds de energie van die huppelende kleuter of die bomenklimmer? We passen ons aan, maar wie vraagt dat? De omgeving of jijzelf?

’s Morgens openen we samen ons hart via stembevrijding en creatieve werkvormen. De middag is vrij om de omgeving te verkennen of te genieten van het uitzicht in de tuin. Doe wat je innerlijke stem je influistert. Elke dag is er ook een stille tijd, zonder stille momenten hoor je immers de stem van je hart niet, kom je niet dicht genoeg bij jezelf en jouw creativiteit.

Individuele stilte/schrijfretraite op afspraak van april tot oktober
Wil je een stukje van jezelf meer aandacht geven? Wil je door stille tijd en via creatieve opdrachten in contact komen met je diepere kern? Dan is deze week geschikt voor jou.
Aandacht voor jezelf staat centraal. Het maakt je krachtiger en is voeding voor een gezonde levensbalans. Per dag komt een ander thema aan de orde die te maken heeft met een facet van jouw leven en de omgeving waarin je leeft. Dagelijks is er een gesprek waarin ik je handreikingen aanreik over de invulling van jouw retraitevakantie.

WIE BEN IK? Op deze website vind je meer over mijn achtergrond. Ik ben een mens in beweging en leer steeds bij van wijze mensen, die mijn leraar zijn of mijn cursisten. De rode draad in mijn leven is de passie voor de levenskracht in mensen. Ik voel me vaak een vroedvrouw die een geboorteproces begeleidt.

MIJN INSPIRATIE haal ik uit oude spirituele stromingen waar respect voor de aarde en het werken aan verbinding en heelheid de grondtoon vormen.

MIJN HOBBY’S zijn lezen, wandelen, yoga, schrijven, schilderen, harp spelen en koken.

MIJN WERKWIJZE is naast inhoudelijk, speels en intuïtief. Ik gun mijn gasten een week van opladen en ontladen. Graag werk ik met jou aan kracht ervaren en verbinding voelen.

ONS HUIS met grote tuin en boomgaard met zitjes verwelkomen je.
De directe omgeving met heuvels en bossen nodigen je uit in beweging te komen.
Aantal deelnemers  4 – 8 personen; soms kan een partner mee die geen programma volgt.
Prijs € 595,-; inclusief verblijf, alle (h)eerlijke vegetarische maaltijden, drankjes en materiaal.

Kernwoorden zijn:

 • LEVENSBRON
 • BEWUSTWORDING
 • INSPIRATIE
 • AANDACHT
 • SPIRITUALITEIT
 • LEVENSKRACHT
 • HELEN
 • CREËREN
 • ONTDEKKEN
 • RELATIE
 • FANTASIE
 • VERNIEUWING
 • AVONTUUR
 • STILTE
 • GENIETEN

Workshops in de kaders zijn van 2018 en 2019 en kunnen op verzoek voor groepen opnieuw aangeboden worden.

Meer informatie, vragen en reservering via de contactpagina